#FraDanmarkTilSverige

28.07.2018

I dag måtte vi reise fra Danmark…… Snufs. Likte oss veldig godt her. Men skal bare se at det neste stedet også er veldig fint.

Vi gikk på besøk i hagen til Fredrikborgs Slott. Staselig. Vår Danske nabo på Dronningmølles hadde fortalt oss litt om hagen før vi reiste. Artig å se alle monarkers våpenskjold laget i hekker i parken. Hadde ikke lagt merke til dette uten at vår danske venn hadde fortalt det på forhånd. En vakker park, verdt et besøk. Vi var ikke inne siden vi hadde med oss Nica ;.)

Kom rett på båten, ingen ventetid. Lucky us! Vi betalte 1060 kroner på nett over til Danmark og 460 kroner på retur, tror vi ble litt lurt der….

På vei opp til campingen,Nordic Camping Bjørkæng, regnet det og jeg tuller ikke, de dråpene var sikkert 3 cm i diameter. Da vi kom fram var det 35 varmegrader og ingen skygge på “vår” tomt. Ble bra varmt å få satt opp alt utenfor. Måtte henge opp noen tepper og greier for å få litt skygge. Jo og Benedicte gikk ned for å bade. Det er en stor strand ganske landgrunt, men ikke noe “sydensand”her, slik som i Danmark. Det var for skyet om kvelden, så noen solnedgang fikk vi ikke.

29.07.2018

Må ha vært ganske så “kaldt” i natt. Alle har sovet som noen steiner. I dag er temperaturen 22 grader, og man kan kose seg i solen. Ja nesten litt kaldt i skyggen 😉

Det blir bare korte turerer opp og ned fra stranden (ca 50 m å gå, så phu stakkers oss). En slapp og avslappet dag. Når klokken nærmet seg halv ni, gikk vi på stranden, i kveld blir det fin solnedgang! Satt ute til ca 23, da var det kun 16 grader. lenge siden vi har kjent en slik sval temperatur. Faktisk litt deilig. Deilig solnedgang i dag.

30.07.2018

I dag må vi til dyrelegen og få ormekur til Nica. Dette må jo gjøres mellom 24 til 120 timer før vi kan innta fedrelandet igjen. Viktig å ikke få den smitten inn i landet, veldig farlig for mennesker. Vi fikk time kl 13:00.

Da ble det tur på stranden med Nica, og så tur for oss alle i en stor sportsbutikk i nærheten. Det var nå bra at vi endelig fikk brukt litt penger igjen …… haha ;.) Fra å være godt overskyet da vi dro, var det nå blitt full sol.

Hos dyrelegen var det aircondition, herlig! Dyrlegen var kjempekjekk og hadde skikkelig lag med hunder. hennes egen, en rhodesian ridgeback, veide ca 50 kg og var stor for rasen å være, så vår lille Nica på vel 3 kg var ingenting for henne. Men denne tabletten ville ikke Nica ha! Hun fikk den i noe hun syntes var veldig godt, men tabletten kom rein og fin ut igjen. Hun måtte putte den ned i halsen på henne, men hjalp det. Neida den der ville ikke Nica ha. Etter tredje forsøk på å putte den ned i halsen på henne gikk det, heldigvis 🙂

På vei tilbake til campingen var vi innom et naturreservat, koselig, fint og varmt der.

Vel tilbake på campingen var det bare å prøve å lage skygge, for gradestokken hadde igjen økt til vel 30. begynner å skye over nå, så da synker det forhåpentligvis i løpet av kvelden, slik at vi får en kjølig og fin natt i natt også. Bare ikke for mange skyer nå. Må jo få solnedgangen med oss 🙂

Leave a Reply