Voss – Klatreparken #Erhøstenkommet?

14.09.2018

Ble hentet på jobben av hotellet i dag også. På vei til å bli en god tradisjon dette 😉 Turen gikk til Voss denne gangen. Kom oss avgårde rett før tre, så foruten en liten kø i Åsane, som seg hør og bør, gikk det radig hele veien. Vi parkerte ved Hjelle Bakeri rett før ungdomsherberget. Veldig fin plass, og fin laget til nede ved Vangsvattnet. Da vi reiste forbi Voss sist helg var elvene små og Vangsvatnet hadde heller ikke så høy vannstand. Denne gangen derimot var elvestrykene store og flotte og Vangsvattnet hadde tatt noen trær med seg under vann.

15,09.2018

Regnet godt om nattet. Sover ekstra godt i bilen når det trommer på taket. Vi synest at vannet var veldig høyt da vi la oss kvelden før, men himmel så det hadde regnet om natten for sjekk bildene fra samme sted dagen etter da.

Her kommer noen flere bilder fra morgenturen med Nica. Mye vakker natur i dag ja.

En liten tur innom Tvindefossen. Vakker med mye vann denne helgen. Fikk også et glætt av sol mens vi var der.

Planen for dagen var å gå til #Vossklatrepark. Vi telte litt fram og tilbake om vi skulle gå, da det skulle komme VELDIG mye vann ned. Vi bestemte oss for å gå. O væreguden var virkelig på vår side. Vi var i parken i nærmere tre timer, og fikk så vidt noen dråper på oss.

For et sted!!

(her kommer det til å komme en video fra parken, når Benedicte får tid til å redigere den. Litt opptatt framover hun skal begynne på kodekurs;-))

En veldig fin park i naturskjønne omgivelser, med forskjellige vanskelighets grader. For ikke å snakke om zipline-banen!! Fram og tilbake over elven. Denne helgen var elven også et syn for guder. Man kunne rett og slett bli helt trollbundet av å bare se på vannet som danset nedover i store sterke stryk. Vi fikk også en kjempegod opplæring i bruk av utstyr, og en liten , eller faktisk to historier om hvordan naturen i område er blitt som den er blitt.

Naturen består av tett skog, selvfølgelig. Innimellom trærne ligger der fullt av kampesteiner. Om man kjører fra klatreparken og nedover mot Voss finner du disse store kampesteinene rundt omkring .

Vel tilbake til historiene . Historien nr1:

Det gikk en trollkone rundt i landskapet her oppe. Hun samlet steiner i forkle sitt. Plutselig raknet forkleet og alle de store steinene trillet ut over området.

Historie nr 2:

Den samme trollkonen var med i historien, men denne gangen hadde hun funnet seg ny kjæreste og trollfar var veldig sint og lei. Han kastet derfor store kampesteiner rundt i området.

Uansett hvilken historie om disse kjempestore steinene som er rett, gir det området et flott særpreg. De er også med i løypen og andre aktiviteter i parken. Som dere vil se av bildene under er det virkelig vakkert i parken. Foruten om klatreparken og ziplineparken er det lavoer og flott “smultronsteller” rundt om kring i parken. Anbefales absolutt og helt garantert ikke siste gangen vi er der.

16.09.2018

Etter klatreparken ville pappa kjøre til Eksingedal for å overnatte der. Han hadde hørt om en fin plass hvor man kunne fricampe der. Vi tok av ved Evanger og kjørte videre på veier som ikke var laget for to biler ……. Det var ganske så smalt, men veldig flott natur og over fjellovergangen vi måtte over for å komme ned til Eksingedalen var det veldig flotte høstfarger. Kunne godt ha stått oppe på fjellet også, men det var det andre som hadde tenkt også, så de plassenen som var mulig å stå på var opptatt. Prøver det en annen gang!

Plassen vi kom til var over en supersmal bro og ned en enda smalere vei inn i en skog, så det i allefall ut som, men den endte i en stor fin plass hvor det stod et par vogner og noen biler. Det var en flott grillhytte der, hvor noen fiskemenn satt å koste seg. Vi hadde fått mye frisk luft i klatreparken, så det ble tidlig kveld for oss. Det var mange dyrelyder utenfor på kvelden. Litt artig. Så kom det regn og da sovner vi fort.

Vi spiste en god frokost og la i vei til Modalen. Vi hadde bestemt oss for å kjøre hele veien igjennom og ut ved Romarheim. Det ble en fin rundtur og veiene var betydelig bedre enn de vi kjørte på dagen før. Vi kjørte via Knarvik og over Nordhordalandsbroen. På vei hjem hoppet Nica og jeg av for å gå tur med Nina og Lexi. Pappa og Benedicte kom innom og alle koste seg masse. Neste helg blir det tur alene for Benedicte, venninnen Amalie og pappa. Mamma skal til Roma 😉

Takk for denne gangen!

Leave a Reply