Bergen – Kristiansand #Påsken2018

23.03.2018

Pakket Hotellet og reiste avgårde på min og Benedicte sin første påske som vi ikke skal tilbringe på fjellet. Det blir jo veldig spennende.

Vi skal til slutt lande i Kristiansand dyrepark. Vi satte snuten mot Stavanger, kjørte et stykke forbi og fant oss en flott rasteplass litt vekke fra veien . Ved Egeland.

24.03.2018

Før frokost hadde Nica og jeg en super morgentur til Vinningland. Ikke spesielt høyt her i landet, så kan vel ikke kalles en fjelltur. Det viste seg at det var ca 200 meter fra Egersund kommune der vi parkerte. Nå gikk turen videre til Lindesnes. Ingen av oss hadde vært der før, så det var fint å ta med seg. En gøy opplevelse. Store sletter som Benedicte turnet på. bomberom man kunne gå rundt i, spennende, og vanvittig flott natur. Utrolig kule vafler hadde de også der.

Turen gikk videre til Kristiansand. Der parkerte vi på et fint sted som het #Bendiksbukta. Etter en sein lunch gikk vi inn til sentrum. Benedicte sparket og gikk skikkelig “på tryne”. Både kneet og huden fikk hull så hun måtte lappes sammen igjen.

25.03.2018

Gikk en kjempefin tur med Nica nede med sjøen. I min iver etter det “perfekte bildet” skled jeg å fikk hele beinet godt ned i sjøen. Det var skikkelig kaldt! Bildet ble bra da :-).

Dyreparken next! Det var en spennende og lærerik tur. Ser fram til mer gøy i dyreparken i morgen. Målet i morgen er å se resten av parken, gå hinderløype, kjøre bobbane, se på ulver og gå til kutoppen, tigerriket og mest av alt finne ut hvilken lyd giraffen lager og kanskje hilse på den.

26.03.2018

Våknet på #HamresandenCamping. På morgenturen i dag var både Benedicte og Nica meg :-). Vi gikk rundt hele stranden. Fin tur. Vi kjørte av gårde til dyreparken og tok frokosten der. Så rett inn til giraffenene. Snakket med en dyrepasser som sa at giraffen snakker med en så høyfrekvent lyd at vi ikke hører den. Hun hadde på alle de år hun hadde holdt på med disse dyrene en gang hørt et slags grynt. Det ble regnet som en varsellyd. Benedicte har elsket giraffer fra hun var skikkelig liten, så giraffene fikk flere besøk i løpet av dagen.

Vi fikk med oss litt hinderløype, både store og små . Bra trim altså. Det ble også påskeegg jakt og Benedicte var en av de heldige som fant ett av de tjue eggene 🙂

Etter en sein lunch ble det badeland. Det var kjempegøy, vi lekte alt mulig i over to timer, så ble vi “kastet ut”.

27.03.2018

Morgentur til den sorte dame og Abra havn i dag på Nica og meg. I Bergen ville vi sagt at det var fint vær, men tror ikke det kalles det her. Ganske skyet og av og til litt blå himmel. Jeg velger nå Bergens metoden jeg 🙂 Vi så på SOME at en gutt i klassen til Benedicte også skulle være i parken i dag. Avtalte å treffe dem. Blir nok gøy.

Tok hele parken på nytt i dag, men begynte i Tiger riket. Det var det eneste stedet vi ikke hadde vært enda. Der traff vi Martin og de også. Gikk litt sammen med dem. Vi prøvde oss på påskeeggjakt i dag også, men uten hell. Giraffen fikk masse besøk og den ene kom nesten helt ned til oss med hodet. Det var både spennende og litt skummelt. De er veldig stor altså!

Siste dagen i #kristiansanddyrepark i dag. Tror vi kunne vært her mye lengre. En behagelig årstid å være her på. Forutsatt at man har nok varme klær. Ikke for mye folk og mye mer aktive dyr enn på sommeren.

28.03.2018

Forflyttet oss til parkeringen på #sørlandsbadet i går kveld. Gikk en herlig morgen tur på den flotte strandpromenaden. Sørlandsbadet kan virkelig anbefales! Varierte aktiviteter inne (ute var det også mye fint, men det var stengt enda.) Et veldig flott anlegg med masse bra for både store og små. Det at vannet er saltvann gjorde heller ikke så mye kan du si. Vi var der i hele fire timer. Benedicte ville vi skulle være der en dag til, men påsken er snart slutt, så vi må komme oss videre. Vi satte snuten mot Stavanger, som ble til Stord og fant en veldig koselig rasteplass her. Film, popcorn og noe godt i glasset ;.)

29.03.2018

I dag blir det det siste stykket fra Stord og hjem til Askøy. For en som i hele sitt liv har tilbrakt påsken på fjellet må jeg si at det går HELT fint an å gjøre noe annet i påsken. Tror nok at vi velger en løsning som ligner på denne i 2019 også 🙂

Leave a Reply