Hellesøy og Herdla

23.02.2019

Endelig på veien igjen. Med Jo sin nye jobb er det ikke så lett å få til helger der alle er ledig. Men gu kor deilig! Merket det med en gang vi kjørte hjemmefra. Roen bare senket seg. Vi skal bare ha en kort liten tur denne helgen, men det er jo heldigvis ikke distansen man kjører som avgjører hvor vellykket turene blir :-). Da vi kjørte fra Askøy var det opphold og ganske ok vær. Målet var Rong og bobilplassen der, vi visste vel at det var litt som å “vinne i lotto” å få plass der. Det er utrolig fint der og alle de som ikke går i jobb kjører ut både onsdag og torsdag og da er det ikke mye plass igjen for oss som enda må jobbe i ganske så mange år. Reserveplanen var Hellesøy. Det er egentlig mye finere der, men Benedicte hadde ikke lyst å kjøre så langt. Men Hellesøy ble det altså. Der var det ingen andre bobiler, så vi fikk den fineste plassen.. Blåste ganske så mye, så støttebeina ble satt på.

Fredag og derfor TACO, ikke mulig å velge de vekk her i gården nei. .Det blåste friskt på kveldsturen med Nica, men det var ingenting i forhold til hvordan det skulle bli….. Om natten tok vinden godt tak.

24.02.2019

Det blåste godt også på morgenen, som selvfølgelig begynte veldig tidlig som vanlig. Nica og jeg gikk en god tur. Vi skulle ta noen fine bilder av bobilen fra andre siden av sundet, men plutselig så kom det en haug med fotografer, sikkert bort i tretti stykker. Det var vannvittig stilig å se havet slå mot alle de små øyene utenfor, og jeg tenkte at det sikkert var det de skulle ta bilder av. Jeg trakk meg tilbake med mitt mobilkamra. Med den størrelsen det var på både kameraer og linser, passet jeg dårlig inn 🙂 Og så, like plutselig som de kom, var alle fotografene forsvunnet igjen.

Da kom der en gjeng med fridykkere, så det ble mye underholdning på oss denne dagen. Jentene var inne og spilte og Jo og jeg tok oss en tur. Der traff vi en lokal indianer med en kjempesøt hannhund. Siden Nica var helt på slutten av løpetiden ble det mye ståhei med de to, og de måtte passes på som bare det.

Mannen kunne fortelle at det var ganske mye sjeldne fugler som kom til en øy rett utenfor og at det var derfor disse fotografene poppet opp og forsvant ganske så fort. Her skulle onkel Oddmund vært, han er jo også fuglegal :-). Før lunch bestemte vi os sfor at soloppgangen som er ventet i morgen kl åtte skulle vi nyte i fra Herdla og satte derfor kursen mot Askøy og Herdla.

Alltid kjekt på Herdla. Det er laget så flott til her. Fine tur veier og stier, spennende vandringer i rester fra 2.verdenskrig. Zipliner og klatrestier, Frisby golf, Sykkel rampe, som forøvrig ble brukt til Agility i dag.Flyplass for modellfly, museum og bare vakker natur.

I morgen har jentene lyst til å prøve litt zipline. Vi fant verdens beste skilt med åpningstider :-

Jentene var ute med sparkesykler lenge. Etter lunch gikk vi ut alle jentene, mens pappa tok en liten lur. Da hadde vi med oss dragen også. Det blåste nesten for mye for den. Nica elsket å leke Agility på sykkel rampene. Å så gøy det hadde vært om det kom opp noen ordentlige Agility hinder her ute også. Både hund og barn koste seg. Vi snakket mye om 2. verdenskrig på rundtturen. Jentene synest det var litt creepy med alle disse krigstingene som stod igjen .Ikke så rart, ting blir jo liksom mer ekte når man ser slike ting enn bre ved å lese om det. Det begynner å tynnes ut i rekkene av folk i Norge som faktisk opplevde krigen, så dette er historie som er viktig å ta vare på. Jeg husker hvor spennende det var når min morfar snakket om sin tid i motstandsbevegelsen. Vi fikk mange historier som ikke står i noen som helst bøker.

Snart blir det et lite herremåltid her på hotellet. Ser fram til det. og krysser fingrene for en fantastisk soloppgang i morgen

24.02.2019

Sov kjempegodt og lenge, så bra at jeg hadde på vekkerklokken, ellers hadde jeg nok sovet meg bort fra soloppgangen. Jeg hadde sett meg ut hvor jeg skulle stå og da klokken ble 7.59, som var soloppgang i dag, så jeg ingen ting. Det var rett nok litt skyer i horisonten, men eg kunne jo se på himmelen over meg at solstråler begynte å komme. Jeg er ikke en som vet hvor nord er sammen hvor jeg er. (hvis noen kan dette vil jeg gjerne lære det). Men jeg har heldigvis tatt masse bilder av solnedgang på Herdla. Så da var det bare å snu nesen mot solnedgangsstedet og da viste jeg jo at jeg måtte gå mot venstre for å finne soloppgangen min 😉

Så da ble det jo egentlig rett bak bobilen og litt opp på en høyde. Bra at det var litt skyer, for da kom jeg liksom ikke for seint. Et vakkert skue ble det og mange bilder som dere ser.

Resten av gjengen var faktisk våken da jeg kom inn igjen. Imponerende. Etter frokost gikk Ophelia, Benedicte, Nica og jeg ut. Jentene på sparkesykkel, gangveien de har laget her er helt perfekte til sparkesykkel, og jeg og nica kom gående etter. På armen hadde jeg med meg agility hopp. Vi skulle trene Nica litt på Agility. I går gikk vi jo Agility på sykkelrampen, Så nå la vi til et hopp. Nica storkoste seg. Du kunne se på hele hunden at hun hadde det gøy. Jentene også.

Vi avsluttet med en rundtur på sparkesykkelen. Da ville jentene inn. Det var jo så deilig ute i dag, så det ville ikke jeg. Jo ville se noe sport på tv, så da ble det Nica og jeg som gikk på tur. Jeg sier ikke mer enn at det var skikkelig deilig, så får bildene tale for seg 🙂

En siste lille ting, som egentlig er VELDIG stor. Strendene her ute pleier alltid på være ganske forsøplet. Jeg har aldri sett strendene så fine som nå. Formidabel innsats av Vi rydder Askøy og alle de frivillige som har vært med å plukke boss her ute. Det henger plastposer som kan plukkes i ved inngangen til området og der “leverer” man også inn full sekk etter å ha plukket. Supert tiltak som gjør det enkelt og delta. FANTASTISK!

Leave a Reply