#Vinterferien 2018 Voss og Rong, Vinter og vår?

23.02.2018

Reiste opp til Voss Camping . “Hotellet” hadde stått der siden onsdag (for å være sikker på å få plass) Vi parkerte ved siden av “hotellet” og Jo ser bort på meg og sier…… “Har du tatt med nøkkelen?”.

Himmel og hav…. Nøkkelen lå igjen i Bergen, hva gjør vi nå????

Det var ganske seint på kvelden så det var bare å utnytte gamle bekjentskaper og få oss et billig hotellrom for natten. Deretter var det å gå igjennom alle mulige scenarioer for hvordan vi skulle få nøkkelen opp til Voss uten alt for mye styr. Det skulle gå et tog til Bergen om litt, Jo ville ta det og hente nøkkelen og komme opp med toget igjen dagen etter……. Da kom jeg på Facebook. Jeg la ut “er det noen vi kjenner som skal til Voss i dag?” Vi fikk svar nesten umiddelbart og de sa seg villig til å kjøre hjem til oss å hente nøkkelen før de reiste opp til Voss. Fantastisk. Tusen takk til Frode og Linn som reddet oss ut av den tabben!

Vi sovnet på et annet hotellrom enn planlagt den natten, men sov kjempe godt.

24.02.2018

Bort til “hotellet”, hente slalomutstyr og rake vegen til Myrkdalen. Strålende sol, – 15 og håp om pudder siden det hadde snødd litt i dagene før. ÅÅÅÅ ja fantastiske bakker.

Det gnistrer under skiene og jeg får skikkelig flashback til da jeg var barn og vi koste oss på #reimegrend og alle de fantastiske fjellene der oppe. I motsetning til nå, hvor vi tar heisen opp og suser nedover for å gjøre det en gang til,gikk vi den gangen i fire til sju timer oppover for å bruke en halvtime til en time nedover fjellsidene og ned til hytten på Bjørkely. Det var tider det. Men altså, ingen ting i veien med dagens løsning heller altså! Vi koser oss i bakkene i timesvis, og nyter været, bakkene naturen og ja rett og slett livet!. Gleder meg allerede til torsdag når vi kan parkere her oppe i Myrkdalen og få litt ski inn, ski out…… Det er ikke strøm på bobilparkeringen på Myrkdalen så vi kjører opp hit når vi vet at batterier og solselle varer tre dagers tid;-).

25.02.2018

Nok en dag med strålende sol, litt kaldere på morgenturen med Nica enn i går. Kjente det godt i nesen når man pustet. Frokost og så avgorde til Myrkdalen igjen. Bra med varmepadder i sko og votter i dag, -17 når vi kommer fram. Ikke så mye løssnø igjen i dag, men likevel veldig deilig. Vi suser avgårde og koser oss på ski. Benedicte utfordrer meg i skogsløypen. Krevende , men også veldig gøy. Hun er blitt en ordentlig skikjører!!

Etter at siste tur var tatt i nedre stolheis, skulle vi opp og kjøre ned slalomløypen med kjelke. Jeg hadde gjort dette før, når vi var her oppe sammen med jobben. Det var med skrekk blandet fryd vi reiste opp stolheisen med hver vår kjelke. På toppen forklarer guidene hvor de mener det er gøyest å kjøre i dag. #myrkdalsekspressen, en rød løype. Dette blir spennende. Jeg kjører sist slik at Benedicte vet at hun blir “plukket opp” om hun går på tryne. Det er oss og en annen familie som kjører. De suser avgårde før oss. Det går så det suser selv om vi bremser med føttene. Midt i bakken har vi et stopp for å drikke litt gløgg og spise kjeks. Neste del av løypen er ganske så bratt.

Jo og jeg bytter plass slik at jeg kan kjøre litt fortere et stykke. Kanon gøy. Så den siste bakken ned mot Myrkdalen Hotell, der kjører Benedicte og jeg om kapp. Super gøy. Anbefales. Hadde lyst på en tur til, men nå var heisførerene gått hjem, så vi fikk tusle ned til Voss , Nica og “hotellet”

26.02.2018

*Nok en super dag i Myrkdalen. Solen er oppe og vi er tidlig på an aså bakkene er deilig folketomme. Håper på litt snø i kveld så det blir skikkelig pudder i morgen 🙂 . Gikk litt rundt på vangen. Voss er en fantastisk fin bygd.

27.02.2018

Våknet til 13 grader i bilen, litt kaldt…… Vi gjorde som vi pleier om kvelden, tatt ned varmen om natten. Forskjellen var bare at tempraturen utehadde vært mye lavere i natt enn de andre nettene. Diesel varmeren gjrde at vi rask var oppe i 20 grader. Fint men råkald! – 22 i dag og ALT for kaldt til å kjøre på ski. Dermed ble der Vossbadet og kino i dag. Benedicte utfordret på denne matteleken. Der det er laget en slags hinderbane som ligger i det ene bassenget. Super trimm og veldig gøy (det var det flere som synest…… mange som fikk seg en god latter)

28.02.2018

Mer enn -20 i dag også, så vi setter snuten hjemover. Vi har liksom sagt at minus 15-17 er grensen for om vi kjører slalom eller ikke. Uken i fjellet har vært fantastisk fin og vi gleder oss til å komme tilbake til pudderparadiset i Myrkdalen. Nå reiser hjemover og prøver oss på Rogn. og ser hvordan det er der.

01.-03.02.2018

Vi tok siste helgen i vinterferien i øygarden, nærmere bestemt Rong. Vakkert der også og litt slags vår.

Leave a Reply