Bergen-Kristiansand Påsken 2019 del 1

Eter at første delen av påsken var brukt til beising av terrasse og fiksing av hage og drivhus, kunne vi endelig pakke i bilen og komme oss på tur vi også 🙂

17.april 2019

Vi kjørte hjemmefra i halv fem tiden. Det var ikke noe kø og gikk radig unna. Vi kjørte mot Voss og tok av til Kvamskogen og deretter mot Rosendal.I vakre Gjermundshavn måtte vi vente på fergen en liten stund, man hva gjorde det. Det var vakkert vær og opp mot 14 grader, altså nesten sommer. Hjemme hos oss er det sommer når det er 15 grader eller mer, da er alt lov, uten sko, kort bukse og så videre. JA vi bor rett utenfor Bergen, og da blir det sånn 🙂 På fergen over stod vi på dekk og nøt den vakre naturen.

Vi kjørte helt over Haukelifjellet og nesten til Hovden. Vi fant oss en fin rasteplass på fjellet hvor vi “slo leir” for natten .

18.april 2018.

Jo våknet (heldigvis for oss andre) sammen med fuglene og fikk med seg en fantastisk soloppgang. Veldig vakkert. Heldigvis for han sov han videre etterpå. Da jeg våknet ca halv åtte, og trodde jeg var først våken “som vanlig”, tok jeg med meg Nica på en god morgentur

Etter påskefrokosten var inntatt ber det i vei videre. Flotte veier de har her på denne siden av fjellet må jeg si.

Det gikk så det suste nedover dalen og plutselig var vi i Kristiansand. Vi står på parkeringsplassen ved Sørlandets travpark. Helt grei plass å stå. Etter vi hadde spist satt vi utenfor med noe godt i glasset. Det var fantastisk deilig. Her har det vært over 17 grader og vi storkoste oss i sol “veggen” på hotellet. Benedicte koste seg med å lage videoer og se på film.

I fem tiden skulle vi på kvelds safari i Kristiansand dyreparken. Da vi gikk ned var det med spenning i blodet både for store og små. Dette hadde vi ikke vært med på før. Vi traff to hyggelige og dyktige guider som tok oss med til Asia og Tigerens rike. Vi fikk stå rett utenfor buret til Tigeren mens en flink dyrepasser fikk tigeren til å gjøre forskjellige ting, og forklarte hvorfor de trente tigerne som de gjorde. Deretter gikk turen til Orangutangene fra Burundo. Her bodde det en koselig familie på 4. Den minste var en aldeles super skjønn unge på ett år. Så ble det Quiz, og med Benedicte på laget gikk vi rett til topps og vant- Og med god sportsånd fikk alle barna premie :-).

På turen tilbake til utgangen fikk vi hilst på en flott rød panda (som var veldig villig til å “være med oss” helt til vi tok opp kameraet), og så traff vi noen edderkopp aper. Freddy og Frank. Den ene guiden hadde vært passer for disse, så Frank snakket i vei og fulgte oss så lang de kunne. Kult. Dyrehagen har mange trær i full blomst. Det blir flere bilder av det i morgen.

Etter å ha slappet av en stund, var vi ute og spilte fotball. Jentene mot pappa. Og ja han fikk mest trim. Nå har jeg pyntet og laget det koselig på hotellet vårt. I morgen er det påskeegg- jakt i dyrehagen. Benedicte fant ett i fjor og skal dit og sjekke først- Giraffene skal få besøk minst tolv ganger. Giraff har vært Benedicte sitt dyr helt siden hun var veldig veldig liten.

Kommer ny oppdatering imorgen!

Leave a Reply