Kristiansand Dyrepark og badeland – Påsken 2019 del 2

19.04.2019

Vi våknet til en fantastisk flott dag. Sol fra skyfri himmel i dag også. Gikk en deilig morgen tur med Nica før jeg lagde frokost til gjengen min. Vi var i Dyreparken da de åpnet. Første stasjon var klatreløypen, så temperaturen kom fort opp i kroppen kan du si. Klatreparken er kjempefin og laget i ganske bratt terreng, så en får kjenne at en lever kan du si 🙂

Det er Påskeegg jakt i dyrehagen hver dag. I fjor fant Benedicte ett rett i skuret med Hakkebakke skogen, derfor var mål nr to å komme opp dit for å se om det fantes et der i år også…… Det gjorde det ikke. Og da bar det rett til Afrika og Giraffene.

I dyreparken har de tre giraffer. Pappa, mamma og barn. Da vi kom til “afrika” var alle de tre giraffene lengst borte på savannene, til stor skuffelse for den yngste i familien. Vi gikk da på en av butikkene og kjøpte giraff og giraffnett og is. satt i solen og nøt. Kjente D-vitaminene strømme på. Herlig. Vi gikk å så på litt andre dyr, for så å vende tilbake til giraffene. Pappa giraff var nesten helt borte med den broen vi kan gå over deler av savannen på. Lykken var stor. Vi fasttracket gjennom halve dyreparken og tilbake til Giraffene før vi i to tiden gikk opp til “hotellet” for å sjekke hvordan Nica hadde det. Stor bra til der ja. Akkurat passe temperatur og hun strakk seg i den sånn deilig,” ååå er dere hjemme allerede” strekk.

Vi bestemte oss for å spise og slappe av litt før resten av dagen skulle tilbringes på badeland.I dyreparken er de et fantastisk badeanlegg med sklier og badestrender ute og sklier og basseng inne.

Nå i påsken er det kun innedelen som er åpen. Jeg, personlig er ikke helt fan av garderobeløsningen med felles garderobe , med skifte avlukker og selvfølgelig separate dusjer, men når vi kommer inn i svømmehallen er det veldig fint. Et basseng hvor det kommer en foss ned i ene enden og hvor du kan klatre opp et fjell i andre delen, så er det et plaskebasseng for de minste og et bølgebasseng. Øverst i ene enden et det et boblebad. I tillegg til dette er det en lang sklie hvor du skal renne i en slags badering. Jo har prøvd den, kjempe gøy. I dag var vi kun i bølge bassenget. Vi hadde lånt oss en sånn pølseaktig ting. Denne satt Benedicte på mens Jo og jeg prøvde å få henne av. Alle tre koste seg og hadde det gøy.

Etter badingen gikk Nica og jeg tur i flott solnedgang og etterpå spilte jeg og Benedicte fotball.Mye aktivitet og frisk luft gir tidlig kveld for de to andre. Jeg sitter her og gjenopplever dagen gjennom tekst og bilder, med noe rødt i glasset og “levende lys”. Koser meg.

I morgen blir det en ny dag i dyreparken. For det kan jeg bare si, man kommer ikke gjennom parken på en dag (i alle fall ikke vi). Så to dager anbefales virkelig. I tillegg vil jeg si at kveldssafarien virkelig var verd det det kostet.

20.04.2018

Våknet grytidlig da en ball falt i gulvet, trodde jo minst det var innbrudd!! Fikk opp pulsen da ja, men den normaliserte seg raskt 🙂 Kroppen og hode trodde at “nå er det morgen” så det var bare å stå opp. Fant ut i går at noe soloppgang ser vi ikke herfra som vi står (eller i nærheten), men kunne ha nådd den om den hadde vært i nærheten kan du si. Ja ja da får jeg jo en ekstra lang dag jeg da. Nå “flere tiår senere” er rundstykkene og eggene klar så når flere åpner øynene kan vi spise og ta en tur i parken. Altså til og med hunden sover og vil ikke stå opp 🙂

Vi kom oss avgårde til slutt 🙂 I dag tok vi parken motsatt vei. Fikk med oss Kardemommeby (denne gangen uten snø) og kameler som nok var snødd inne sist vi var der. Var en tur innom til Nordisk og fikk sett noen av dyrene. , selv om vi kom utenom mating. Benedicte og jeg tok klatreparken baklengs. jeg må si at jeg likte bedre å klatre oppover enn nedover.

Aper og reptiler fikke vi med oss i dag og fugler. Og selvfølgelig giraffene. I tretiden forlot vi dyreparken for denne gangen. Vi satte snuten mot Ål og Hallingdal feriepark. Der skal vi kose oss i morgen. Kjørte helt til Geilo der Jo traff en gammel kompis fra Skibomstiden. Benedicte og jeg koser oss på hotellet, mens far er ute og leker gamledager.

Til slutt litt giraffer 🙂

Leave a Reply