#Havgard – Radøy

24.05.2018

Har ventet en stund på denne dagen. Jo har jobbet mye helg, selvfølgelig siden det er nå bobil- og campingvogn sesongen er i full blomst. Men i dag skulle vi endelig komme oss ut på tur igjen :-). Benedicte hadde med seg venninnen Ophelia. Vi skulle ikke så langt, men til en fantastisk perle på Radøy, rett utenfor Bergen – Havgard. Dette er en camping med bare faste campingvogner med spikertelt.

Vi er så heldig å ha noen venner som har fritidsbolig her, og får derfor lov å komme på besøk med “hotellet” vårt. Vi kom oss avgårde i fem-tiden og turen gikk radig. Ingen køer og været var fint. Vi hadde fått en “fantastisk” veibeskrivelse, så det måtte gå som det gikk, vi kjørte litt “rundt omkring”.

I en butikk spurte jeg etter veien, og heldigvis hadde en av kundene hørt om stedet og gav oss en veldig god beskrivelse. Vi hadde fått beskjed om at det var en stor parkeringsplass nede med hytten deres, og ja den er stor om man har personbil, noe annet var det med “hotellet”. Vi fikk lirket oss på plass, og jeg tenkte bare at jeg IKKE skulle være der når vi skulle rygge opp i igjen den veldig bratte bakken vi hadde kjørt ned. Vi pumpet opp teltet, det er så fantastisk og så verdt hver eneste krone. Oppe på to “sekunder”.

Så endelig nyte! Solen begynte å gå ned, men dessverre kom det litt for mye skyer, så ikke de mest fantastiske bildene i dag. Selv om det er vakkert her uten solnedgang også.

De unge hadde litt abstinenser, da nettet var veldig dårlig der ute, de løp rundt med ruteren og testet nettet fra mange vinkler og kanter. De hadde litt snapperstreak som kunne bli brutt om de ikke fikk sendt snapper. Heldigvis fant de dekning og fikk snappet det de måtte. Resten av kvelden ble det kortspill med kjemperen, hopp i havet og lygeren. Kjempe koselig.

25.05.2018

I dag skulle våre venner også komme. De har fire hunder så det ble litt av et liv når de kom. Jentene koste deg masse med hundene og begge to skulle ha minst like mange hunder i framtiden.

Jentene var heldige og fikk være med Elisabeth og Eirik ut i båt hvor de fisket og dro opp krabbeteiner. Vi “gamle” ble igjen hjemme og forberedt til grillings. Jo og Rolf var grill sjefer og Nina og jeg sippet litt vin og skravla gikk 🙂 Da jentene og ungdommen kom fra sjøen hadde de ikke fått fisk og kun tre krabber, som Rolf var så snill å koke til meg. Det er kun jeg i familien som spiser krabbe så ikke så ofte den kommer rett fra sjøen. De var helt tomme, så det ble klør. Spiste de søndag, og de var VELDIG gode. Det ble mer kort før middag og grillmester Rolf var en mesterkokk. Enda mer kortspill etter middag.

Jentene gikk til hotellet, Nina og jeg gikk til sjøen for å få panorama utsikt til solnedgangen. VELDIG vakkert.

26.05.2018

Sov helt til halv ni. Fantastisk. Nica og jeg gikk oss en flott morgentur, som ble avsluttet med å sitte på svaberget helt nede med havet og bare kjenne dufter og lytte til bølgene og fuglene, kjenne vinden friskt i fjeset. Utrolig deilig.

Det ble felles frokost, eller kanskje brunsj på terrassen til Nina og de, livlig prat og deilig måltid. Litt tur og en liten tur i båten sammen med ungdommen, for jentene. Så litt kortspill og hundekos.

Så var turen kommet til å pakke sammen og reise hjem. Teltet pakket sammen i en fei, det er bare så deilig med luft telt. Turen kom til å få hotellet ut og opp igjen. Jeg tok meg en tur. Visste jo at Jo fikk dette til, det er jeg som blir nervøs for alt mulig. Vi takket fint for oss og gleder oss allerede til neste tur ut hit.

På veien hjem var vi innom Tjorehagen, en fantastisk hage, virkelig verdt et besøk

Kunne godt tenke oss at dere skrev på siden om steder, kjekt med tips om hvor mange kan reise 😉

Leave a Reply