#Nordmøre-Bergen-Atlanterhavsveien-Halsa

Det er planlagt en ganske så lang tur denne gangen, med kristi himmelfart og planleggingsdag på skolen blir det jo fire dager på veien 😉 Vi skal besøke Jo sin søster som bor på Halsa i Nordmøre. På veien har vi planlagt en flott rundtur, med mange fine naturopplevelser. Ser ut til at været kan komme til å ødelegge litt. Snø er vi ikke skodd for så noen planer på veien hjem må nok legges om dersom værmeldingen ikke blir mer sommerlig. Men det får vi ta når det kommer 🙂

29.05.2019

Effektiv pakking både i går og i dag gjorde at vi var på veien før tre. Det er selvfølgelig sjåføren som bestemmer både himmelretning og kjørelengde i dag. Prøver å “bryte” regelen om å ikke kjøre med en ca 4 timer av gangen i dag, siden vi skal så langt avgårde på disse dagene. Det blir kystveien oppover, været hadde en overhengende fare for nedbør, men opplett enn så lenge. Jo vil kjøre til #Ålesund i dag. Planen er å parkere å avdelingen til Jo sin jobb i Ålesund. Blir gøy å se hvordan den avdelingen ser ut. På veien fikk vi med oss mye fint, se bare her.

Da vi kom fram viste det seg at det er bom inn dit, så da fant sjefen ut at vi kunne kjøre til Molde, det var ikke så langt som han sa. Da vi kom til Vestnes var det over en halv time til Fergen skulle gå. Klokken var blitt mange og vi bestemte derfor å sove på fergekaien. Vi var i godt selskap av fire trailere og en annen bobil. De to andre sluknet før de traff puten . Jeg satt oppe en stund, nøt et glass vin og stillheten,

30.05.2019

Vi dro avsted i halv ti tiden, målet var Atlanterhavsveien. Det hadde regnet godt om natten og morgenen, men nå så det lysere ut i horisonten. Vi krysset fingrene for opphold slik at vi fikk med oss den flotte naturopplevelsen. Og jammen fikk vi en flott tur, ingen nedbør, men en himmel som skiftet fra blått til grått til svart og tilbake til blått. Vi hadde akkurat gått turen på rampen rundt ved Storseisundbrua, satt oss i bilen og da så vi været komme hissigt og mørkt og med styrtregn. Vi var jammen heldige:)

Hustadvika

Atlanterhavsveien ved Storseisundbrua. ” Veien til ingensteds”

En fantastisk flott opplevelse, men legg merke til den flotte fargerike krabben på bildet over. Et flott kunstverk, MEN tenk at den er laget av plast som har kommet inn fra havet. Det er jo faktisk en krise! Et barn kom løpende bort og ropte “se mamma, en stor krabbe”, morens svar bekymret meg litt….. “Ja den er laget av plast fra havet”. svaret kom omtrent som hun sa at “Ja fisk kommer fra havet”. Dit må vi ikke komme. Vi har alle et ansvar. Nå ble jeg litt alvorlig her, men utrolig viktig! Her kommer et til slik kunstverk som er laget av plastavfall på stedet hvor den står.

En video Benedicte har laget om samme problem:

Turen videre gikk til Kristiansund . Her bodde Jo i sine første barneår og helt fram til skolealder. Obligatorisk når vi er her er det ned på kaien og bestille “fishan”. Verdens beste fish and chips. (i følge Jo, den er veldig god altså, men kanskje ikke verdens beste…..) Måkene på kaien er oppvokst på dette og slett ikke redd. Akkurat som hunden når den hører “nå er de ferdig å spise” lyder kom de. Og det var ikke akkurat de minste av sorten heller. Kan sikkert få vite av onkel oddmund hva de heter, han er “fuglegal”. Vi var innom noen plasser i byen, som vi alltid er når vi er her. Må jo vise avkommet hvor faren kommer fra og litt av historien til farsslekten.

Snuten ble satt mot Halsa. Her bor Jo sin søster og mannen. Ungene er flyttet ut for lengst, men vi er så heldig at minste jenta og hennes skjønne Theo skal være der når vi kommer. det blir veldig kjekt, ikke så ofte vi ser denne siden av familien med de lange avstandene som er. Vi hadde en koselig ettermiddag og kveld med mye god mat og drikke.

31.05.2019

Våkner og hører det pissregner. Egentlig en ganske hyggelig lyd når du er inne i hotellet. Det er grytidlig enda, alle sover og Yr sier det skal bli bedre i løpet av dagen. Vi satser på det 🙂

Sjekker værmeldingen for i morgen, spent, da er det Trollstigen og tåke er “krise”. Det har endret seg, akkurat nå ser det ut som tåke er været vi får…….Ser at i dag skal det blåse stiv kuling der oppe. Håper Yr tar feil og at vinden i dag blåser alt bort og at solen skinner med noen flotte kreaksjoner av skyer på himmelen. Det passer godt sammen med det fantastiske landskapet som er der oppe. Jeg krysser fingrene, det er det eneste som går an. Nå er det bare å vente å se……

Leave a Reply