#Trollstigen

Vi kjørte fra Halsa ut på dagen. Trollstigen stod for tur. Jeg gleder meg som en unge gleder seg til sirkusbesøk. Ved fergeleie Kvanne-Røkkum kjente jeg at min fjellofili slo inn for fult. Det gikk an å skimte de fjellene, de spesielle fjellene gjennom tåken på andre siden. Det kribler i hele kroppen. Kun en fjellofil forstår hvordan jeg har det! (fjlofil=unormal fasinasjon for fjell)

Benedicte og jeg sitter å snakker om at i går var Scarlett Johansson her og filmet og at det hadde vært litt kult om de var her enda. Ved Soggebru fikk vi oss en annen filmoveraskelese. Filmen Børning 3 spilte inn der. Kult altså.

Siden Yr sa at det skulle være ganske bra på toppen av Trollstigen på kvelden bestemte vi oss for å kjøre opp og parkere der for natten. Det var en slags skrekkblandet fryd å kjøre oppover. I det ene øyeblikket hang du over kanten for å se den flotte og fasinerende veien under deg, og i neste øyeblikk ble du på en måte revet vekk fra dette når veien svinger andre veien. Jeg kjente adrenalinet stige i takt med høydemetrene. En fantastisk følelse. Da vi kom opp var jeg helt svimmel, hadde sikkert ikke pustet ordentlig siden vi begynte å kjøre 🙂

Hvilket skue som møtte oss. Det var litt tåkete, men det gjorde det hele veldig trolskt at fjellene plutselig var der for så å forsvinne i tåken like brått som det kom fram. Det samme med sikten ned i dalen. Det var der og så ble det borte.

Studerte dette vakre synet lenge og lengre enn langt, før jeg tilslutt måtte innse at fjellene var pakket i i tåkedynen for kvelden og at de ikke kom til å poppe ut igjen. Da var det bare å gjøre som fjellene, finne dynen og legge seg til å sove.

Tidlig tidlig neste morgen våknet jeg av at det var noen biler som ruset og burnet utenfor. Det var bilene som vi så nede ved sogge bru. Jeg åpnet takvinduet og hvilken åpenbaring, ble nesten religiøs der og da.

Kledde på meg i en fart, måtte bare ut å nyte dette skuet. Ikke engang Nica ville stå opp og være med ut. Da jeg kom ut oppdaget jeg at bilene fra filmen børning3 som var der, og at de akkurat var ferdig med å filme og hadde tatt ned sperringene.

Jeg vandret ut i “himmelrike”. Helt alene, bare jeg og de majestetiske fjellene, og nå var det virkelig vakkert. Jeg gikk omkring på de flotte stiene som er laget ved toppen av trollstigen. Tok “en million” bilder av samme motiv, men jeg påstår at ingen er like. Siden jeg stod opp skikkelig tidlig, fant jeg ut jeg måtte sjekke klokken. Den var blitt 09:30, og det vil si at jeg hadde gått der å ruslet med fjellene “mine” i ca fire timer. Ja da, ikke si det, jeg vet det…… 🙂

Jeg gikk opp igjen til hotellet og der var Jo nettopp våknet. Tok med med Nica ut på vei tilbake med henne kom det flere busslass med turister. Jeg bare sier tusen takk til filminnspillingen av Børning 3 som sørget for at jeg fikk alle disse timene helt alene sammen med fjellene “mine”. En fantastisk opplevelse!

Anbefaler alle å bruke tid på dette vakre stykke Norge. her kommer enda noen bilder av dette fantastiske skue. Enjoy!

Leave a Reply