#Trollstigen-Reed-Askøy

01.06.2019

Vi måtte jo til slutt reise fra fjellriket i Trollstigen, men et par bilder til kan jeg vel lure inn 🙂

Vi kjørte videre over fjellet, som også er fantastisk flott. Her var det mer skodde så det ble ikke så mye bilder der. Så var det Gudbrandsjuvet, vakkert som alltid

Vi “raste” avgårde og planen var å besøke noen venner i Florø. Det viste seg at de dessverre ikke var hjemme, så da gikk turen videre og vi landet i Reed. En utrolig koselig plass med panoramautsikt til, ja, en masse fjell 🙂 Her sto vi sammen med to svensker, en tysker og en sveitser. Helt nede med vannet. Campingplassen var forseggjort, men litt merket av tidens tann, likevel godt å anbefale da det virkelig er en naturperle.

02.06.2019

Vi fikk tak i eieren slik at vi fikk gjort opp for oss. Og fortsatte på tur hjemover. Været var grått og ikke noe særlig å skryte av, men omtrent akkurat i tide klarnet det opp og vi tok veien om Gaularfjellet.

Mye fantastisk fin natur på dette lille stykke Norge kan man si. Her er det verdt å ta turen. Først gjennom en frodig dal, og deretter å se de mest fantastiske fossefall på vei opp på fjellet. Det var laget veldig fin til over alt med parkering og litt historie. Et sted jeg har sagt at her skal vi igjen å fricampe. Mange fine og idylliske steder. Over selve Gaularfjellet var det også også fantastisk flott.

Rett etter at du begynner å kjøre ned dalen på andre siden er det laget en fantastisk utkikksplass. Litt mye tåke da vi var der, men klarte å få noen bilder før det ble helt tett.

På vei ned igjen så vi ikke mange metrene. Fasinerende skummelt om jeg får si det sånn 🙂

Vi spiste lunch når vi kom ned til fjorden og det var en herlig utsikt å lage mat etter!

På tømmestasjonen på Hylkje var det mange mennesker i samme ærend som oss. Jo kjørte bort til dieselpumpen for å fylle og tok med seg toalettet bort til køen der borte. Da han skulle snu og gå tilbake var ikke bobilen der 🙂 Til hans store forskrekkelse hadde hans kone flyttet bilen og var klar til å tømme spillvannstanken. Det skjer ikke ofte, men jeg kan hvis jeg vil :-).

Super tur, ser fram til neste.

Leave a Reply