#Fjellfestning

16.06.2018

Fint vær og vi fikk lyst på en liten dagstur. Benedicte var og badet sammen med noen fra klassen og Jo og jeg bestemte oss å reise ut til Fjell festning. Jeg hadde lenge hatt lyst til å gå på tur i dette området, men ikke fått særlig gehør for dette på hjemmebane. Men i dag ville Jo være med 🙂

Det er jo ikke særlig langt hjemmefra, men jeg har begynt å bli glad i å ta slike dagsturer og jeg. Tenke seg det. Jeg som til nå har ment at å det å kjøre bil er noe vi gjør kun for å komme fra A til B og ikke vært noe fan av å kjøre “på tur”. Tur har til nå vært noe vi gjør på beina for meg, tenke seg til at jeg begynne å skifte mening. Til og med foreslår at vi skal gjøre det. Du verden, du verden.

Ved fjell festning er der en stor parkeringsplass rett ved riksveien. Vi parkerte og tok beina fatt.

Det er en ca tre km lang asfaltert vei opp mot fortet. Fortet ble bygget av tyskere under andre verdenskrig, men ble siden overtatt av det norske forsvaret. Anlegget er nå åpent for folk flest og på toppen er det også en kafè.

Fantastisk flott utsikt og ikke noe vanskelig å forstå hvorfor dette stedet ble valgt til fort, man ser langt og lengre enn langt.

Leave a Reply