#Sverige-Hætte-Camping-Tranås

16.07.2019

Reiste fra Ørebro i elleve tiden, kursen var staket ut via Linkøping, da vi hadde en shoppe-syk ungdom i bilen. Jeg forstår ikke hvor hun har arvet dette shoppe-genet?? Eller Jo…….

Brukte litt tid på et stort senter i Linkøping, og Benedicte kom ut igjen derfra med et fornøyd smil rundt munnen 😊og noen feriepenger mindre på konto….

Så til Tranås. En koselig liten by omtrent midt mellom Stockholm og Gøteborg. Vi har et spesielt forhold til denne byen. Mamma flyttet hit til Tranås for 28 år siden og bodde her de neste 25, sammen med sin samboer Benkeloff (som egentlig er Bengt Olof, men en av mine nieser sa feil en gang, så etter det er det blitt Benkeloff 😊). Benkeloffen døde dessverre for tre år siden og da flyttet mamma hjem til Norge igjen. Hun har vært her en gang i året siden, men det er vår første gang tilbake hit etter at mamma flyttet hjem igjen til Norge.

Vi parkerte i hagen til mamma sin skjønne granne Rose-Marie.

17.07.2019

Vi kom til Hætte camping og Hætte baden utpå formiddagen, etter å ha handlet inn litt mat og slikt .

Vi har fått en flott plass litt i skyggen til litt ut på dagen, deretter både skygge og sol. Helt perfekt. Vi begynner å bli dreven med luftteltet nå, så det var oppe på en to tre. 😊

Badetemperaturen er 17 så det ble en frisk dukkert. Pappa svømte ut til stupetårnene og hoppet derfra også. For oss andre landkrabbe holdt det med bare litt vann. 😊

Vi spiste en deilig middag og nøt stillheten. Nica er nå høyløpsk og vet nøyaktig hvor alle hannhundene på campingen er, når de går ut og når de kommer forbi her. Hun synger som en kanarifugl når hun ser de som hun liker best og vil ut til dem. Vakre farger på himmelen i kveld.

18.07.2019

Nica var oppe grytidlig i dag også. Hurra ! I dag skal Jo reise hjem og hadde vekkerklokke til åtte, men da hadde jo jeg og Nica vært oppe lenge. Vi hadde en fantastisk fin morgentur langs vannet. Klokken ni kom taxien og hentet Jo. Han skulle ta tog til København og fly hjem derfra.

Vi andre gikk til sentrum. Vi ville klippe oss, og vi vandret med freidig mot til alle frisørene i Tranås. De hadde ingen ledige timer. Så da ble det mye is og så tilbake til Hætte for å bade.

Herlige 21 grader i vannet gjorde at vi fikk plasket litt. Båten til Benedicte «havarerte» så det var bra vi begge er gode til å svømme 😉 Alle tre var uti flere ganger og vi koste oss masse.

Etter middag gikk Benedicte og jeg til stranden for å lage TICTOK, men i stede endte det med at hun badet med klærne på, skikkelig gøy! På vei opp fra badet traff vi en andemor med mange barn på land. De var kjempe tamme og kom nesten helt bort til oss. Så søte.

Resten av kvelden ble det litt små turer med hunden og en liten tur ned for å mate andene og så kortspill Nå er det rett før vi skal finne puten.

Nica skal sove med Benedicte i natt så forhåpentligvis blir det en litt lengre sovmorgen enn 06;00 i morgen. 😊

19.07

05:30, jeg bare sier 05:30!!!!

Hva har skjedd med syvsover hunden min?? Gikk en kjempefin ut i skogen med Nica. Der traff vi tre harer som sikkert var unger. De hoppet rundt og så ut som om de lekte. Jeg prøvde å gå så stille, men hver gang jeg kom noenlunde nært, hoppet de avgårde. De var nok vant med mennesker for det gikk ikke lenge før de var ute på skogsveien å lekte igjen. Artig. Nica var først veldig interessert, til hun luktet på et ferskt spor, da ville hun ikke gå lengre 😊. Etter turen tok jeg lenestolen (i luft) ut i solen og satt der og nøt den fantastiske konserten fuglene holdt. Ingen andre lyder. Kun fuglesang 😊.

Litt frokost så reiste mamma inn til byen for å treffe noen venninner, Jeg koser meg med å legge inn litt bilder på bloggen og Benedicte sover enda. Blir vel litt bading senere i dag. siden båten gikk i stykker i går, skal mormor ta med en oppblåsbar fugl som Benedicte har hatt lyst på lenge. Da blir det mye lek og morro i vannet i dag også. Anden med termometer som vi har, kan sikkert henge fast på den også 😊

Leave a Reply