#Hætte-Tranås-Sverige-del IV

27.07.2019

I dag ble det en litt tidlig morgen igjen…….. 07, men det var veldig deilig å gå tur i bare 18 grader. Litt overskyet var det også, så jeg måtte sjekke yr da jeg kom tilbake til “hotellet”. Nei det skulle ikke være slik hele dagen. Ganske raskt var temperaturen kommet opp i 30 grader og sjøen Sommen ble redningen.

Vi hadde med oss både kjempesvanen og en bade ring. Det var 22 grader i vannet og veldig mye bølger og vind inn mot land. Det å få disse farkostene til å bevege seg utover fra stranden var rene treningsøkten, men også skikkelig gøy. Vi klarte til slutt å komme oss ut til en bøye der jeg holdt meg i den med beina og så holdt jeg svanen med Benedicte på med hendene. Hun ble dradd ganske så kraftig mot land. Mormor og Nica satt oppe på gressplenen og så på oss og nøt at det var vind i luften. 32 grader på det meste i dag.

En liten stund var det litt skummelt her. Flere ambulanser og en brannbil kjørte forbi, og vi hørte sjøfly og et nærgående helikopter. Det var tre padlere som ikke var kommet tilbake når de skulle. Heldigvis viste det seg at de hadde klart å komme seg i land på en holme, men på grunn av de store bølgene var kanoene drevet av sted. Flott at det endte godt.

Vi tok en liten badepause, men måtte ned igjen litt ut på ettermiddagen, da ble det kun Benedicte og meg. Hun ville lære å stupe. Det første forsøket med bøyde knær tok laaaannnng tid. Men når det var unna gjort tok det ikke lang tid før hun stupte som om hun aldri hadde gjort noe annet. Stolt mamma og ikke minst stolt Benedicte! Her er litt fra kvelds badingen.

Da vi skulle se på solnedgangen i dag, var vi nok litt tidlig ute, for Benedicte ville stupe litt til. Noen artige skyer og stilige stup ble det. Jeg får se om det er noe mer igjen av farger på himmelen når Nica og jeg går natta turen vår.

28.07.2019

I Tranås ligger det en 18 hulls og en 9 hulls golfbane. For de som følger godt med i sporten, kan jeg opplyse om at proffspilleren David Linghmert er herfra. I flere turneringer her har det vært mange kjente golfere som har spilt på denne banen. Vi gikk forbi her på vår vei til Malinskog.

Der skulle vi gå tipspromenade. Dette er en tur sti i skogen som har 12 spørsmål med tre alternative svar. Det er idrettslaget som står for dette, og gjennomføres hver søndag på vår og sommeren. Man betaler en liten slant og kan vinne noen små premier. Når man har gått ferdig kan man kjøpe seg en vaffel og ta en hyggelig prat med andre som har gått turen. Veldig gøy. Benedicte vant en gang når mormor bodde her. Hun fikk et skrapelodd og fikk navnet sitt i avisen.

Denne gange gikk vi sammen med Rose Marie. Nica var også med. Vi fikk ni av tolv rette. Mange av spørsmålene var ganske lokale, så jeg synets det var veldig bra resultat . I tillegg til spørsmålene får man utlevert en bingobrikke, og under hvert av spørsmålene står det noen tall som man da spiller bingo med underveis. Vi hadde to rekker der vi bare manglet et tall, så det var spennende på siste post. Men nei det var ikke vår tur i dag.

Det var masse deilige blåbær ute i skogen. Nica lærte seg å plukke dem selv

Vi gikk ned på agilitybanen til Tranås brukshundklubb. Nica hadde ikke glemt kunstene fra kurset vi gikk på. Både hun, Benedicte og jeg koste oss. Siden det også i dag er ganske så varmt, kjørte vi bare et par runder.

Vi var innom Rose Maries datter, Monica, her er noen bilder fra hennes fantastisk koselige hage (eller trædgård som det heter her i Sverige)

Vel tilbake på “hotellet” gikk Rose Marie og mamma ned og spiste på Strand krogen, mens Benedicte og jeg bokstavlig talt stupte i Sommen

Vi badet og kost oss lenge. Det var virkelig forfriskende og deilig.

Opp til “hotellet” for å få oss litt mat, før vi var nede igjen og badet. Det har vært nesten 35 grader i dag, så da var det godt å ha Sommen å hoppe i.

Nå litt avslapping og mys.

Litt himmel i kveld også altså…….

Klokken er rundt 23.

29.07.2019

En herlig morgen med rundt 20 grader i luften og skyfritt. Nica og jeg gikk vår vanlige rute, bare motsatt vei, som det så ut som hun ble litt forvirret av 😉

Mamma og jeg satt utenfor og nøt en deilig morgen og løste mange verdensproblemer 🙂

Da Benedicte våknet gikk vi ned til Sommen. Vi skulle synkron stupe. Det var kjempegøy. Vi gjorde det flere ganger. Benedicte hoppet masse også, fra stupebrett og ute fra hoppetornene. I dag ble det fra den laveste, kanskje tør hun høyere neste gang vi prøver. hvem vet. Jeg hadde ikke hoppet fra noen av de stedene hun hopper fra, så jeg er bare veldig imponert.

Tempraturen passerte 34 grader så vi måtte ned å hoppe litt til! Super deilig å ha en sånn fantastisk strand rett ved oss 🙂

I dag blir det Torsk til middag igjen, gleder meg for min mor lager verdens beste :-). Mmmmmm den smakte fortreffelig.

Klokken er nå 21:00 og temperaturen er fortsatt 25 grader. Benedicte og jeg var en liten rundtur med Nica for en halvtimes tid siden da var det 24 grader i vannet nede ved stranden.

Ganske overskyet i kveld så kveldshimmelen ble med litt mindre farger enn den har vært , temperaturen er framdeles helt grei

Leave a Reply