#Hætte-Tranås-Sverige-del V

30.07.2019

Våknet i sekstiden for det var skikkelig varmt. 👀 Lukene i taket måtte vært lukket i natt, da det så ut til å bli regn. Nica ble mer eller mindre frivillig med på turen. Det var kun oss og fuglene som var våken. Da vi kom til resepsjonen viste det seg at også Helene harefrøken🐰 var våken. Hun var i imidlertid ganske rask på labben og var vekke på et blunk. På resten av turen var det kun oss og fuglene. Nede på Hettebadet er det temperaturer som viser hvor varmt det er på land og i vann. I dag var det var en grad mindre på land enn i vannet.

I sjutiden begynte det å regne. ☔Det ble et drop i temperaturen og med ett trodde vi at vi var kommet hjem igjen til Bergen. Men etter et par timer med litt lesing og kortspill oppdaget vi at det var vi ikke, solen begynte å titte beskjedent fra mellom skyene. Det hadde jo ikke skjedd så fort hjemme.

Benedicte og jeg gikk (og sparke-syklet)🛴 inn til byen. Det begynte å bli veldig tomt i kjøleskapet og med en ung ungdom i hus, er det aldri feil å se i butikker. Vi handlet litt planlagt og litt ikke planlagt. Da var alle fornøyd. 😛 Etter et par timer i byen tok vi taxi hjem igjen.

Mamma (mormor) var klar til å gå ut vi kom hjem. Det er jo nesten som å han en tenåring i huset, ute på dill til stadighet😊 Veldig kjekt det altså, bare litt komisk🤩

Klokken er nå åtte og det er blitt 16 grader og opphold. Tenk at i går på denne tiden var det rundt 26 grader…….. I morgen skal det bli fint vær, men ikke så varmt som de siste dagene.🌞

31.07.2019

Våknet 09.09. Helt herlig å få sove så lenge. Nattjazzen har spilt i hele natt, og var til tider irriterende og til tider veldig morsom 🔇🔇. Det positive var at “konserten” var helt gratis Morgen turen av deilig, men ikke mer enn 16 grader så ganske som sommer i Bergen.

I dag bare slappet vi an alle sammen. Alle var ganske trøtt etter nattjazzens herjinger. I to tiden gikk Benedicte og jeg til byen, vi skulle ha litt småplukk og så skulle jeg klippe meg. Forøvrig veldig fornøyd med resultatet 😍

Vi hadde en kjempe god middag, kjøttet bare smeltet på tungen og rødvinen smakte perfekt til. Vi hadde en liten tur til stranden for å mate endene og mormor tok oppvasken. Ellers har vi rett og slett bare sløvet i dag.

Skal selvfølgelig til solnedgangen og ta noen bilder i dag også og 🌞🌛

01.08.2019

Benedicte var med på morgentur, og ble da “fotomodell”

Mamma blir hentet av Rose Marie og de skal kose seg litt sammen på “stan” i dag. Benedicte, Nica og jeg blir her og koser oss. En liten tur i bad ble det også.

I dag skal Mamma og jeg ha and til middag og Benedicte skal ha pasta bolognese. Gleder meg veldig. Moren min er en veldig bra kokk, ikke arvet noen av de egenskapene, men det er mest fordi hun liker det så godt at vi ikke fikk slippe til når vi bodde hjemme. Benedicte og jeg har inngått en avtale om at hun i 21 dager skal lage middag når vi kommer hjem. Om hun liker det skal det bli en av hennes oppgaver i hjemmet, og ukepengene stiger der etter.

Det klarer hun nok med glans, hun er skikkelig flink på kjøkkenet.

Her kommer litt av dagen i dag i bilder

😍😍😍😍😍

Vi hadde også besøk av båten S/S Boxholm II i dag. Den seiler blandt Sommens 365 holmer og øyer. Boxholm II er et dampskip fra 1904.

Dagens kveldshimmel💖

Leave a Reply