#På_ski_i_Pudderparadiset_Myrkdalen

24.01.20

Myrkdalen

Da er vi endelig på veien igjen. Og det med nød og neppe. Jo hadde fri så alt lå til rette for at det skulle bli den helgen vi drømte om.

Vi spoler tilbake et par dager. Jeg tenkte jeg kunne begynne å legge ut litt ull og skiklær i bobilen. Da jeg kom ut i bilen var det freeziing cold der. Jeg skrudde opp varmen og fortsatte med å legge på senger, men det ble liksom ikke varmere. Og da IIIIKKKKKKK feilmelding!! Jo ble hentet og etter litt arbeid og en liten tur på verksted ble det konstatert at et datakort som hadde med trumaen å gjøre hadde røket. Det ble bestilt nytt kort og det skulle leveres med express. Kortet kom, og kortet var selvfølgelig feil, bestilt til gass og vi har diesel. IIIIKKKKK. Hva gjør vi nå?????

Vi fikk låne oss en bil, og jobben med å flytte alt fra vår bil til denne startet. Spennende å reise på tur med en alkovebil. Å gu kor heldig vi var som fikk låne denne bilen.

Denne gangen skal Benedicte sin venninne, Amalie, være med. Turen begynte som vanlig på Burger King. Dette har (dessverre) blitt en tradisjon, og Benedicte vil ikke være med på tur om dette ikke blir middag på avreisedagen.

Målet for helgen er Ski in ski out i Myrkdalen. Det gikk radig unna oppover og vi kjørte på snøfrie veier og med lett regn hele veien. Ikke før vi kom til siste svingen før Myrkdalen ble det litt snø i veien. Og forbausende lite snø utenfor veien også.

Nå sitter vi her i «låne hotellet» vårt og koser oss. Snart skal vi ha en liten tur ut for å sjekke snøforholdene.

Da har vi vært ute i en times tid. Snøballkrig, jeg tapte, disse ungdommene rottet seg sammen mot meg. Redningsaksjon har vi også hatt, Amalie satt seg fast i snøen så godt at vi måtte dra ut foten av skoen for deretter å grave fram skoen J. Uansett gøy var det unntatt.

Nå er vi klar for sengen, alle utenom Jo han skal bare filme litt til med dronen 🙂

25.01.2020

Våknet opp til …….vet ikke helt. Mye nysnø, men det høres også ut som regn….. Morgentur med Nica bekreftet at det var litt sludd og litt regn. Ja ja det blir sikkert fint for det. Vi oste oss med frokost.

Skien ble levert til prepping og vi jenter slanget oss litt på sofaen imens. Skiene ble omsider ferdige og vi kom oss avsted i heisen. Jentene var sikker på at de hadde glemt ALT om hvordan vi står på ski, så det ble noen runder i «Badnebakken» før vi kom oss opp i fjellet. VI kjørte inn i en tåkebank og vi lurte litt på hvordan det ville bli å kjøre ned igjen. Men heldigvis lettet det på toppen. Det var ganske digg å kjøre der oppe.

For ca fire uker siden knakk jeg en tå, så jeg måtte ta det litt med ro. De andre derimot kjørte i vei, helst utenfor løypen og innimellom alle trærne. Skogsløypen var ikke helt «laget» så den fikk Jo og jentene lage. Kor de koste seg!

Det ble pizza på tunet, det må liksom til da. Siden det har regnet i hele dag er noen av oss blitt veldig våt, så etter lunch gikk vi i bilen for å tørke litt tøy. Benedicte og Amalie traff en annen klassevenninne, så de skal ut å ake når løypene stenger. De har vært ute i mange timer nå.

Jo og jeg skal på ‘wine and dining med Merete Bø. Hun er en av Europas beste sommelierer, så det blir nok bra. Litt smaking, treretters middag, litt opera og flamencodans. Mens vi er med Merethe skal jentene på restaurant sammen. Dette blir digg.

Men inntil da, litt avslapping for oss “oldiser”. Dette er det nye kallenavnet vår datter har gitt oss. Greit nok det, så lenge det ikke blir gamlinger :-).

En fantastisk helaften fra Spania, både hva gjelder vin og musikk. Vi fikk variasjoner av kveite med rødbeter og rømme til forrett, men en fantastisk hvitvin, Terras Gausua, Rias Baixas.. Hjort med selleripurre og en fantastisk saus basert på vin og einebær (sier sausomann:-)) med deilig rødvin med navnet Lopez de Meredina Vina Bosconia 2007. Fantastisk mye smak. Etter en heftig underholdning av Vigdis Jordal som hadde skrevet dikt og framførte det, litt operasang av Ingrid Langen Fjose og en dyktig flamencodanser, fikk vi til dessert mørk sjokoladekake med pasjonsfrukt sorbet og en utsøkt Sherry Lusteau Solera Reserva Pedro Ximenes San Emilio Jerez. . Jentene koste seg også med å gå på restaurant sammen og var etterpå i baren og drakk en fin drink. Rett og slett en innertier for alle sammen.

Myrkdalen hotell byr virkelig på Voss i dette arrangementet, fantastisk, mer av dette.

Jentene og jeg gikk i bobilen, mens Jo fortsatte sammen med noen nye bekjente oppe på hotellet. I morgen er det en ny dag og hvem vet hva den bringer.

26.01.20

Våknet til ganske mye regn i morges. Alle andre sov søtt. Helt sikker på at vi ikke skal stå på ski i dag. Reiser heller opp igjen en annen dag.

Etter hvert som folket våknet ble det frokost. Koste oss lenge med den. Vi tok en tur i butikkene der oppe, de hadde salg. Benedicte fikk seg nytt ull, siden det hun har er litt kort på armer og bein 🙂

I tolvtiden satte vi snuten mot Bergen. Et øyeblikk så det ut som om nå letter det og blir fint vær, men det gikk fort over så det var nok en rett beslutning det å reise tidlig hjem 🙂

Det vet fint å reise på tur i en annen bil, det gjør at jeg elsker vår bil enda mer. Mange fine løsninger i den som gjør bobillivet ganske behagelig og enkelt. Nå vet jeg at slik er det ikke i alle andre bobiler i alle fall 🙂

Leave a Reply