#Myrkdalen_baby!

Som dere kanskje har fått med dere, reiste vi med en lånt bobil på sist reise. Vår bobil er nå fikset og ordnet og har vært på både den ene og den andre servicen i tillegg. Så nå er vi klar for tur.

Jo hadde sjekket at varmen, som var problemet sist, var fikset og alt var på stell. Jeg hadde som vanlig fri fredag og brukte store deler av dagen på å pakke klær og mat ut i bilen Skiene og alt alpintutstyret var i bilen fra før………

Rett før Jo kom fra jobb oppdaget jeg at alle slalom skoene sto på sin vante plass inne i huset og ikke i bobilen. Ok, bar de ut også da. For de som ikke vet det har bilen vår stort bad og dusj helt bak. Det betyr at vår “Garasje” er litt mindre enn på mange andre biler. Badet er opphøyet slik at det er plass til f.eks ski på lengden bak og så har vi et skap på siden som kan åpnes både fra badet og utenifra. Nederste delen er “garasje” og øverste hyller i et stort skap på badet. Eller du kan som oss, ta vekk en hylle og få litt mer “garasje” . Akkurat nok til oss i alle fall. Poenget var, jeg så inn i skapet fra badet og så at det lå ski der. Flott, da er alt i orden og vi kan reise når Jo kommer fra jobb. Supert.

Da Jo kom skulle han bare fylle vann på bilen. Dette rant rett i gjennom. Vi prøvde å sjekke frostsikkringen, men den var som den skulle. Etter mye om og men fant Jo ut at det var noe det ikke har satt på igjen etter service #%$%%# #$%%. Da måtte Petter Smart (les Jo) ty til andre midler. Et par løsninger ble prøvd før han fant en som fungerte. Samtidig et annet sted i Bergen (hahah). Vi skulle reise på tur med noen andre som hadde leiet seg bil for helgen. De trengte assistanse med litt forskjellig, så Jo lå under bilen for å fikse vårt vannproblem, mens han snakket i telefonen og fikset noen andres problem, 🙂

Men så endelig var vi på veien og det var herlig. Spesielt etter å ha kjørt en annen bil, og virkelig oppdaget at jeg faktisk liker vår bil mer enn aldri før. Kjentes godt. Veiene var som forventet snøfri og fine. Kun et par steder rett etter bakken opp mot Myrkdalen var det litt snø og is i veien. Vi fant oss en fin plass på parkeringen til Myrkdalen og jeg begynte å sette på plass. Taco! Det er jo fredag! Kos og avslapping før vi fant puten.

29.02.2020

Våknet som vanlig veldig tidlig. Det var fint å se at det er lyst tidlig på morgenene nå (da er våren virkelig i anmarsj) Legger ikke merke til dette hjemme når jeg skal på jobb. Da er det bare å følge rutinen, kjøre og komme seg i gang på jobb 🙂 Tok ned gardinen på den store takluken, men så fort at det ble veldig lyst for alle. Kom meg ut av sengen og fikk den på plass under taket. Tenkte at hvis jeg nå lager egg og bacon så våkner de andre og gikk gang med oppgaven. Og det virket. Både to og firbeinte våknet av den deilige lukten. Så da ble det nystekte rundstykker, egg og bacon. Lykke.

Da var vi snart på gang. Bare å hente skiene ut. Jeg åpner “garasjen” og …..ser bare langrennski…. Noen har tatt ut alpinskiene og da jeg sjekket før i dag hadde noen for det første fortalt meg at disse var i bilen og da jeg sjekket så jeg ca 30% av skiene og dessverre antok at det var de rette skiene. Så da var det bare å gå å leie ski da……

Langt og lenge og lengre enn langt etterpå var vi endelig i skiheisen. Og for en følelse i første bakken. Halleluja, supert føre. Litt flatt lys, og i noen av løypene var det ganske så mye vind. Men sist vi kjørte regnet det, så dette var skikkelig godt. Vi koste oss i bakkene hele dagen, og var rimelig trette da vi endelig var nede ved bobilen igjen. Så deilig at det er varmt og godt å komme inn. Takk til dieselvarmer og lithiumbatterier og solcellepanel 🙂 I ettermiddag har Benedicte vært fjellklatrer med “ishakke” (mutter til løftebukkene) i de store snøfonnene som er her. Hun, Jo og Nica koste seg ute, mens jeg fikk…….vaske opp. Jaja noen må jo få det loddet også.

I kveld skal vi på Hotellet og spise Pizza sammen med de vi reiser med. Det blir kjekt. Det ble Pizza på alle , foruten om Jo og meg. Jo tok en hamburger og jeg spiste en deilig Ishavsrøye. Etterpå gikk Benedicte og jeg en fin kveldstur, før dagen ble avsluttet i bilen til Christian og Linda. Koselig.

01.03.2020

Våknet til et fantastisk fin vær. Dette holdt omtrent til vi var ferdig med frokosten, samtidig som løypene åpnet. Så begynte det å skye til. Vi bestemte oss derfor å reise hjem også med tanke på at det var siste dagen i vinterferien og sikkert kom til å bli stor trafikk mot Bergen. På veien hjem kjørte vi i skikkelige snøbyger, men ingen kø, så det så ut til å være rett avgjørelse. Vel hjemme var det å tømme bilen, vaske klær, lage litt mat og slappe av resten av dagen. Gleder oss til neste tur!

Leave a Reply